blog, Blogs, Handige lijstjes

Wat geef je een twee jarige?

Als beheerder van een aantal grote verkoophoeken op facebook, zie ik regelmatig oproepjes voorbij komen met de vraag: Mijn zoon of dochter wordt 1/2/3/4 jaar, wat is nu het beste kado? Onze zoon is eind juli 2 jaar geworden. En wat geef je een 2 jarige nu…..

Ik heb het afgelopen jaar die oproepjes in de gaten gehouden en steeds als ik iets leuks zag, heb ik het op zijn lijstje (via lijstje.nl)gezet. Uiteraard werkte ik die wel steeds bij, want mijn knul ontwikkelde zich enorm snel.

Mijn zoon is enorm verwend op zijn verjaardag (ook ervoor en erna, haha) en speelt eigenlijk overal mee.

Wil je weten wat er op zijn lijstje stond, zodat je zelf niet zo hoeft te zoeken als jouw zoon of dochter binnenkort 2 wordt?

Hieronder zijn lijstje:

 • PlanToys Plan City parkeergarage en wegdelen (die laatste heb ik via marktplaats gescoord)
 • Memory voor 2 jarige (goed ook voor de woordenschat). Dit spel is nu hot bij ons thuis
 • Zandbak met deksel en zitje en oa deze zandvormen van ijsjes 
 • Een gave loopfiets, als je kind nog geen loopfiets heeft is dit wel een must give voor zijn of haar 2e verjaardag. Wil je eerder al een loopfiets geven, bijvoorbeeld op zijn of haar 1e verjaardag, kies dan voor een 3-wieler die je rond de 2e verjaardag om kunt bouwen naar een twee-wieler. Mijn zoon  kreeg voor zijn eerste verjaardag een Wishbonebike (een super stoere fiets), wil je dat je kindje echt al rond het eerste jaar kan wegscheuren, kies dan voor een Kinderfeets (ja zo schrijf je het echt). Ook super leuk, zeker met het kratje of mandje wat je er los bij kan bestellen. Ze hebben super leuke kleuren voor jongens en meisjes!
 • Mijn SOS armbandje, ze rennen en vliegen nu namelijk zonder besef dat dit niet zo handig is overal heen. Ook in stoere jongenskleuren!
 • BRIO Spoor & weg reisset. Voor uren speelplezier! Hij kan ook gecombineerd worden met de wegdelen van PlanToys
 • Schoolfotoboek niet gekregen, maar nog wel op zijn lijstje. Hadden wij dit vroeger maar!
 • Wachtkalender ook niet gekregen, maar het zou zo maar kunnen dat hij die van de Sint in zijn schoen gaat krijgen
 • Bouw je eigen tentje! Helemaal leuk en je hebt nog allemaal uitbreidingssets ook.
 • Slaapklets voor kleuters (ik denk dat hij daar nu nog te jong voor is, maar helemaal leuk voor over een half jaar
 • Politie pyjama : een super leuke pyjama, welke papa heeeeel cool vindt
 • Duplo blokken, diertjes en auto’s doen het ook erg goed. Die had ik al, maar die kun je ook heel goed kado doen.
 • Een kleine bal en wat strandspulletjes doen het ook altijd goed.
 • Puzzels met geluid, want mijn zoon is gek op puzzelen. Die met geluid vind ik zelf erg leuk omdat ze dan ook gelijk geluiden bij de plaatjes leren kennen
 • Speelkeuken en pannen en groente en fruit speelkeukenspeelgoed, een geheid succes!

Ik ben heel benieuwd wat jij jouw zoon of dochter hebt gegeven voor zijn/haar tweede verjaardag…en of je nog leuke ideeen hebt opgedaan van mijn zoons lijstje. In december mag de Sint weer aan de bak, dus tips en ideeen zijn meer dan welkom!

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *