Op instagram kun je me ook volgen:
jjt_mini_inspiration

Wat geef je een twee jarige?

Als beheerder van een aantal grote verkoophoeken op facebook, zie ik regelmatig oproepjes voorbij komen met de vraag: Mijn zoon of dochter wordt 1/2/3/4 jaar, wat is nu het beste kado? Onze zoon is eind juli 2 jaar geworden. En wat geef je een 2 jarige nu…..

Ik heb het afgelopen jaar die oproepjes in de gaten gehouden en steeds als ik iets leuks zag, heb ik het op zijn lijstje (via lijstje.nl)gezet. Uiteraard werkte ik die wel steeds bij, want mijn knul ontwikkelde zich enorm snel.

Mijn zoon is enorm verwend op zijn verjaardag (ook ervoor en erna, haha) en speelt eigenlijk overal mee.

Wil je weten wat er op zijn lijstje stond, zodat je zelf niet zo hoeft te zoeken als jouw zoon of dochter binnenkort 2 wordt?

Hieronder zijn lijstje:

 • PlanToys Plan City parkeergarage en wegdelen (die laatste heb ik via marktplaats gescoord)
 • Memory voor 2 jarige (goed ook voor de woordenschat). Dit spel is nu hot bij ons thuis
 • Zandbak met deksel en zitje en oa deze zandvormen van ijsjes 
 • Een gave loopfiets, als je kind nog geen loopfiets heeft is dit wel een must give voor zijn of haar 2e verjaardag. Wil je eerder al een loopfiets geven, bijvoorbeeld op zijn of haar 1e verjaardag, kies dan voor een 3-wieler die je rond de 2e verjaardag om kunt bouwen naar een twee-wieler. Mijn zoon  kreeg voor zijn eerste verjaardag een Wishbonebike (een super stoere fiets), wil je dat je kindje echt al rond het eerste jaar kan wegscheuren, kies dan voor een Kinderfeets (ja zo schrijf je het echt). Ook super leuk, zeker met het kratje of mandje wat je er los bij kan bestellen. Ze hebben super leuke kleuren voor jongens en meisjes!
 • Mijn SOS armbandje, ze rennen en vliegen nu namelijk zonder besef dat dit niet zo handig is overal heen. Ook in stoere jongenskleuren!
 • BRIO Spoor & weg reisset. Voor uren speelplezier! Hij kan ook gecombineerd worden met de wegdelen van PlanToys
 • Schoolfotoboek niet gekregen, maar nog wel op zijn lijstje. Hadden wij dit vroeger maar!
 • Wachtkalender ook niet gekregen, maar het zou zo maar kunnen dat hij die van de Sint in zijn schoen gaat krijgen
 • Bouw je eigen tentje! Helemaal leuk en je hebt nog allemaal uitbreidingssets ook.
 • Slaapklets voor kleuters (ik denk dat hij daar nu nog te jong voor is, maar helemaal leuk voor over een half jaar
 • Politie pyjama : een super leuke pyjama, welke papa heeeeel cool vindt
 • Duplo blokken, diertjes en auto’s doen het ook erg goed. Die had ik al, maar die kun je ook heel goed kado doen.
 • Een kleine bal en wat strandspulletjes doen het ook altijd goed.
 • Puzzels met geluid, want mijn zoon is gek op puzzelen. Die met geluid vind ik zelf erg leuk omdat ze dan ook gelijk geluiden bij de plaatjes leren kennen
 • Speelkeuken en pannen en groente en fruit speelkeukenspeelgoed, een geheid succes!

Ik ben heel benieuwd wat jij jouw zoon of dochter hebt gegeven voor zijn/haar tweede verjaardag…en of je nog leuke ideeen hebt opgedaan van mijn zoons lijstje. In december mag de Sint weer aan de bak, dus tips en ideeen zijn meer dan welkom!

 

 

Please follow and like us:

12 Comments

 1. nicole orriens | | Beantwoorden

  Ik moet glimlachen om die ‘puzzels met geluid’. Ik hoop voor jou dat hij die niet krijgt : )

  Dat zijn vaak vervelende lawaaidingen.

  • Carmen | | Beantwoorden

   haha, hij heeft er zelfs 3 ;-). Maar moet zeggen, deze zijn prima te doen en hij vindt ze erg leuk! Al horen we heel soms als we ’s avonds op de bank zitten ineens een koe loeien…haha, dan leidt die puzzel zijn eigen leven.

 2. Chantal | | Beantwoorden

  Ik ben zelf nog geen kinderen maar wel een paar in mijn omgeving. Wij geven toch vaak blokken, puzzels, poppen en knuffels. Meestal vraag ik even na bij de ouders wat ze willen hebben.

  • Carmen | | Beantwoorden

   Precies…en een tip voor die ouders…leg een lijstje aan die je het hele jaar door bijhoudt en vult…want dat maakt het makkelijker voor jezelf als mensen vragen wat ze kado kunnen geven

 3. Irene | | Beantwoorden

  Ik heb zelf geen kinderen, maar wel kinderen in de omgeving. Ik zoek altijd van te voren of in de winkel uit voor welke leeftijd het speelgoed geschikt is. Daarnaast probeer ik altijd in te schatten hoe snel ze er klaar mee zijn, koop dan ook het liefste iets waar ze paar jaar wat aan hebben.

  • Carmen | | Beantwoorden

   gelijk heb je! voor een 2 jarige is het wel heel moeilijk, want ze zijn nog niet zover als een 3 jarige (bijna alle spellen zijn vanaf 3 jaar of ouder) en ze zijn te groot voor de enorme berg babyspeelgoed die in de winkels ligt, vandaar dit lijstje….denk dat dit een van de moeilijkste leeftijden is om voor te slagen.

 4. Beau Bewust | | Beantwoorden

  Hey wat handig. Zelf geen kinderen maar om mij heen toch steeds meer mensen met kindjes! 🙂

 5. Evi | | Beantwoorden

  Wat een handig lijstje! Ik heb binnenkort een feestje voor een neefje dat 3 wordt. Hier heb ik zeker wat aan!

  • Carmen | | Beantwoorden

   Zitten ook zeker leuke dingen tussen voor een 3 jarige. Hij zal er vast blij mee zijn!

 6. Margon | notanotherfitgirl | | Beantwoorden

  Wat een leuk lijstje! Ons kleine neefje wordt bijna twee, dus extra leuk om te zien wat voor tips je meegeeft. Vorig jaar hebben wij al een loopfietsje gegeven (ik ben de enige fietser in de familie tussen alle vrachtwagenchauffeurs, dus die fiets moest van ons komen :P), waar hij nu huis en tuin mee onveilig maakt. Dit jaar weten we nog niet precies wat we geven, maar die treinset gaat zeker op het ideeenlijstje!

  • Carmen | | Beantwoorden

   Margon, wat zal jullie neefje blij zijn met jullie!

 7. Helena | | Beantwoorden

  Aha, handig artikel! Leuk lijstje! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *