Op instagram kun je me ook volgen:
jjt_mini_inspiration

Tips om dit weekend te doen in Rotterdam eo

Kijken jullie ook zo uit naar het weekend? Ik wel!

Het moment om weer even goed te genieten en samen leuke dingen te ondernemen.  Er is komend weekend van alles te doen in Rotterdam en Omgeving. Wat dan zoal? Nou, dit dus!

Wereldhavendagen : 1,2 & 3 september

Rotterdam staat vanaf vrijdag volledig in het teken van de Wereldhavendagen. En wie denkt dat dit alleen leuk is voor volwassenen, heeft het mis! Want naast dat het super gaaf is om naar al die enorme schepen en al die ‘shows’ op het water te kijken kun je ook nog van alles doen. Zo mag je op veel schepen ook echt even aan boord en is er voor kinderen van alles te doek op de kade voor Hotel New York. Als het even kan, ga dan op vrijdag, want dan is het altijd nog heerlijk rustig waardoor je bijna nergens hoeft te wachten. Meer weten? Bekijk hier het volledige programma van de Wereldhavendagen

Oogstfeest Zevenhuizen: 2 september

Op zaterdag 2 september a.s. is het 31e Oogstfeest van Zevenhuizen.
Maar….. dit jaar wordt alles anders. Er wordt al over gesproken over Oogstfeest Zevenhuizen 2.0
Wat kun je verwachten….Heel de dorpskern van Zevenhuizen staat in het teken van het Oogstfeest. Om 10 uur start de oogstmarkt, waar alle winkeliers aan mee doen. Dat staat garant voor koopjes, lekker eten en heel veel gezelligheid. Daarnaast kunnen de kinderen weer knuffelen met de konijntjes (en je kunt ze ook kopen)…dus wil je niet met een konijn thuiskomen, loop hier dan heeeeel hard voorbij, want het zijn echte schatjes om te zien. Daar smelt iedereen voor. Wie durft kan dit jaar abseilen van het oude gemeentehuis of kan via een zestig meter lange kabelbaan van het te slopen pand afsuizen. Ook kun je er polsstokspringen over de ringvaart – wat geheid voor een spektakel zal gaan zorgen. Hoogtepunt voor de kids zijn de ganzen die in colonne achter de trompet aanlopen. Koop ook zeker het heerlijke oogstbrood, en koop er eentje extra voor in de vriezer. Ik ga hier ieder jaar naartoe en vind het erg gezellig en leuk. Voor de kleine kids, neem de buggy mee. Als je navigeert op de Dorpsstraat Zevenhuizen, kan het niet missen. Hier vind je het programma van het Oogstfeest in Zevenhuizen

Parktheater in het Vroesenpark, de aftrap van de Parkenmaand: 3 september

De officiële start van de Parkenmaand, start met de theatervoorstelling de Wereldwachter in het Vroesenpark. De Rotterdamse Parkenmaand staat de gehele maand september in het teken van wandelingen, tochten, kleine evenementen, rondleidingen, kinderactiviteiten en muziek en film in de Rotterdamse Parken. De voorstelling de Wereldwachter van Ruut van Hooft gaat over de wereldwachter die de taak heeft om op de wereld te passen. Dagelijks komt hij aanrijden op zijn Vespa. Met zijn air-cleaner en plantenspuit zorgt hij er voor dat u rustig kunt gaan slapen en weer onbezorgd de wereld in kan stappen. Een leuke straattheater (of parktheater) voorstelling voor jong en oud. Meer weten over de Parkenmaand? Hier vind je het hele programma

 

Please follow and like us:

9 Comments

 1. nicole orriens | | Beantwoorden

  Hier heb ik juist de neiging om in het weekend even niks te doen, zeker na de zomervakantie. Maar dit zijn wel hele leuke uitjes!

 2. Lodi | | Beantwoorden

  Ik kom eigenlijk nooit in Rotterdam, maar dat parktheater lijkt me erg leuk. Wij proberen meestal een beetje rustig aan te doen in het weekend 🙂 maar dit zijn wel hele leuke uitjes.

 3. Rinette | | Beantwoorden

  Wat een leuke evenementen! Helaas woon ik niet in de buurt van Rotterdam. Die havendagen lijken me voor kinderen echt fantastisch!

 4. Rosita | | Beantwoorden

  Klinkt leuk! Wij doen meestal niet zoveel in het weekend, na een week school en werk is er behoefte aan rust. Ik plan ook nooit mijn weekend helemaal vol.

 5. Corinne | | Beantwoorden

  Gezellig, leuke uitjes allemaal. Helaas woon ik aan de andere kant van het land ;-( Maar wil graag eens een stedentripje Rotterdam doen.

 6. Proudweirdo | | Beantwoorden

  Wat leuk! Ik heb er nog niet van gehoord, maar leuk om eens naar toe te gaan.
  Helaas zit mijn weekend al vol, maar ik ga het voor volgend jaar zeker in de gaten houden! 🙂
  Thanks voor de konijnen tip, als ik ze zie kost het me moeite om er niet 1 of 2 mee te nemen en ik heb geen kids die ik de schuld kan geven, haha! 😉

 7. Marieke | | Beantwoorden

  Wat een leuke tips! Ik denk dat ik dit weekend behalve het doen van boodschappen even lekker helemaal niets doe! Volgend weekend zit al helemaal vol..dus dit weekend maar even lekker netflixen!

 8. A lot like LOT. | | Beantwoorden

  Dit weekend ga ik even niks doen, even bijkomen van de eerste schoolweek! Het lijkt mij wel ontzettend leuk om Rotterdam eens te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *