blog, Blogs

Op vakantie met een kleintje…Makkelijk? Absoluut niet!

Dat je leven veranderd met een ukkie, ja, dat weten we allemaal. Daar zijn we voor gewaarschuwd, maar toch je komt er pas echt achter als je voor het eerst op vakantie wil gaan met de kleine. Want behalve dat je erachter komt dat je heel snel toe bent aan een nieuwe (lees grotere) auto, moet je met van alles rekening houden…..

Kan je kind al zelfstandig zitten of niet. Want zo niet, dan mag je kleintje niet langer dan 2-3 uurtjes in de maxi-cosi…bye bye ItaliĆ«….daar ging mijn Italiaanse vakantie met de auto. Want 2-3 uur rijden en dan weer een flinke tijd stoppen etc, dat zag ik echt niet zitten. Eer dat we er dan zouden zijn, moeten we weer terug. Ja wat dan? Lastig, lastig en nog eens lastig…Als je dan gaat zoeken, kom je al snel uit bij Landal en Center Parcs. Maar ja, welke is nu beter? Zoover en Tripadvisor en allerlei verschillende forums heb ik afgestruind en toen maar gewoon geboekt waarbij ik het gevoel had dat dit park het beste aansloot bij onze wensen. Dit was er eerst eentje van Landal, later in het jaar zijn we naar Center Parcs geweest.

Simpele conclusie die je daarna als ouder kunt trekken is, de huisjes van Landal zijn over het algemeen meer up to date tov Center Parcs. De bedjes voor de kids zijn ook echte bedjes, dus een ledikant van hout. Bij Center Parcs troffen we een campingbedje aan. Wat ik echt een nadeel vond van Center Parcs is dat ze autovrij zijn…want wij hadden zo’n beetje het meest afgelegen kinderhuisje van het park en dat was gewoon niet te doen met boodschappen etc sjouwen. Dus hou daar rekening mee als je een huisje boekt, niet te ver van de entree van het park. Want ook al kan je een fiets lenen, dat ding moet ook weer terug…. Andere conclusie was wel dat het zwembad van Center Parcs wel echt super leuk is voor kinderen!! Bij Landal is dat meer basic en veel minder groot.

Inmiddels is onze zoon 2 jaar, dus dit jaar begon de zoektocht opnieuw. En wat was dat lastig. 1 omdat ik sinds al die aanslagen een soort van vliegangst heb gekregen. Niet voor het vliegen zelf, maar wel ben ik bang dat er een aanslag ofzo plaats vindt. Heel naar, want denk niet dat ik daarvan af kom. Daarnaast hoorde ik om me heen alleen maar mensen mopperen…de vakantie was heerlijk, maar ik heb niet of nauwelijks gezwommen want het zwembad water was zo koud. En uiteraard hun kleintje ook niet. Nu gaan wij na de zomer op vakantie, dus daar moest ik zeker rekening mee houden. En laat ze die info nu niet bij de boekingssites zetten….grrr. Dus eerst zoeken wat leuk is voor kids en daarna de check: warm zwembadwater of niet?

En o ja, ook niet onbelangrijk, wat kost het? Al die schreeuwerige prijzen, geen 1 klopt, want er zit overal een addertje onder het gras…Na 3 weken zoeken, had ik een top 3….en dan moesten ze nog beschikbaar zijn…ook dat was niet makkelijk. Iedere ochtend checken (want ik had inmiddels uit een chat met Neckermann begrepen, dat iedere ochtend de systemen gesynct worden, dus dan heb je het meest actuele aanbod)

Benieuwd naar mijn top 3:

Binnenkort vertrekken we. Ik laat jullie weten hoe we het gevonden hebben.

Waar zijn jullie geweest en is dat aan te raden voor een kleintje? Ik hoor het graag, dat zal mijn zoektocht (maar ook de andere lezers van deze blog) zeker verkorten komend jaar.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *